Cryo Logo 2 Row

Leveransvillkor

Dessa leveransvillkor är tillämpliga i fall Svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med desamma. För privatkonsumenter gäller Konsumentköplagen samt Distansavtalslagen, och för företag - Köplagen. Köplagen är, till skillnad från Konsumentköplagen, dispositiv vilket innebär att företag kan avtala annat än vad lagen föreskriver.

Är beställaren under 18 år skall målsmans tillstånd inhämtas av beställaren innan köpet genomföres. Beställning som göres i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att vi lider ekonomisk eller annan skada polisanmäles.
Alla av oss saluförda varor är på hemsidan markerade med leveransindikering: "Beställningsvara", "i order" samt "i lager".Vi reserverar sig för eventuella felaktiga uppgifter som ligger till grund för dessa leveransindikeringar, vilken kan få till följd att leverans kan komma att ske tidigare såväl som senare än beräknat. Vi förbehåller oss rätten att, utan föregående avisering, förändra en order avseende innehåll till likvärdig/bättre vara utan att det påverkar det pris kund fått bekräftat, alternativt stryka ej levererbar vara från order, och då givetvis med prisavdrag för densamma. Önskar kund därefter beställa annan eller nämnda vara är detta att betrakta såsom en ny order. I fall köpare anser att leverans dröjer på sådant sätt att denne ej längre önskar leverans av order är det på köparens ansvar att nämnda order avbeställes i enlighet med dessa Köpvillkor innan effektuering av order sker. Delleverans av order sker endast på kunds begäran och medför ytterligare fraktkostnad för kund.

Betalningsvillkor

Vi råder ej över prisförändringar på marknaden, varför priset som gäller vid beställningstillfället även gäller vid leveranstillfället.

Alla priser som anges på våra sidor bygger på kontant betalning såvida ej annat avtalats. Med kontant betalning avses betalning med bankkort alternativt direktbetalning/förskott.

Leveransvillkor

Leveranskostnad inom Sverige:

  • Vi erbjuder fri frakt på alla beställningar över 2000 kr.
  • Vid beställningar med varukostnad under 2000 kr, tar vi ut en rak fraktkostnad om 100 kr inkl. moms.

Leveranskostnad inom resten av EU:

  • Fraktkostnaden inom EU är fast på 600 kr  och är oftast med utkörning, beroende på sluttransportör. Detta har vi tyvärr ingen kontroll över.

Leveranstid, Fraktbolag  och aviseringar:

  • Vi skickar normalt alla lagervaror den första vardagen efter effektuerad beställning.
  • Befordran av försändelsen tar normalt 1-3 dagar.
  • Alla leveranser inom Sverige sker med DHL eller Postnord till närmaste utlämningsställe, baserat på postnumret i angiven leveransadress. Vilket fraktbolag det blir kan skilja mellan olika varugrupper och destinationer.
  • När vi bokat din leverans får du ett spårningsmail, och en SMS-avisering när varorna finns att hämta.

Det är på köparens ansvar att tillse att den adress som uppgivits till oss vid beställningstillfället är korrekt, och att köparen, efter det att vi effektuerat ordern följer upp leveransen hos speditören, samt tillser att leveransen avhämtas/mottages på avhämtningsställe inom skälig tid från avsändandet, vanligtvis nio (9) dagar från avsändandet. Leverans sker endast inom Sverige i fall ej annat avtalats.

Transportskador

Om den levererade artikelns transportemballage uppvisar skador ska du be transportören eller expediten att göra en anmärkning innan du kvitterar ut paketet. Behåll även allt emballage vid skada. Varan ska omedelbart packas upp för att se om något saknas eller är skadat. Ibland kan en leveransskada vara osynlig på emballaget medan artikeln kan ha tagit skada. Packa alltid upp och kontrollera varan snaras efter mottagande. Anmälan om skadat gods skall utan dröjsmål anmälas till säljaren.

Reklamationer / Ångerrätt

Reklamationer

Avbeställning av order är möjlig utan kostad för kund fram till den tidpunkt ordern effektuerats. Effektuering sker vanligtvis genom att faktura och frakthandlingar skapas.

Avbeställning efter det att ordern effektuerats är ej möjlig. Du som kund är i fall vi effektuerat din order i samtliga fall skyldig att mottaga försändelsen. Avbeställning av icke lagervara vilken köpts eller programmerats speciellt för kund är ej möjlig efter det att vi beställt samma vara från vår leverantör eller programmerat denna vara själva. En avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse härom mottagits från oss.
Privatpersoner har enligt konsumentköplagen tre (3) års reklamationsrätt oavsett vilken garantitid som gäller på en vara. Reklamation skall göras inom skälig tid från det att felet upptäckts. Det är vid reklamation efter garantitidens utgång köparen som skall påvisa att fel man anmärker på fanns redan vid leveranstillfället

Returer

Vi förbehåller oss rätten att ersätta defekt vara med likvärdig i fall identisk vara ej finnes tillgänglig vid tillfället för åtgärd av returnerad vara.

Ångerrätt

Du har rätt att frånträda detta avtal utan att ange något skäl inom 14 dagar.

Verkan av utövad ångerrätt

Om du frånträder detta avtal kommer vi att betala tillbaka alla betalningar vi fått från dig, bland dem också leveranskostnaden.

Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi underrättades om ditt beslut att frånträda avtalet.
Vi kommer att återbetala beloppet vid frånträdet av avtalet genom den betallösning du valde vid ordertillfället, alternativt banköverföring vid Swish-betalning. Återbetalningen kommer inte att kosta dig något.
Vi får vänta med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan, beroende på vilket som inträffar först.

Varan skall återsändas i originalförpackningen och du får undersöka produkten, men inte använda den. Var därför försiktig när du öppnar förpackningen då den och varan skall vara i nyskick vid utövad ångerrätt.
Du kommer att få betala de direkta kostnaderna för återsändandet av varan. Kostnaderna uppskattas till mellan 40 och 300 kr beroende på produkt och transportsätt.

Tryggt att handla

Det skall kännas tryggt för våra kunder att handla online med alla tillgängliga betalsätt.

Då det inte får finnas några oklarheter är cryogolf.se anslutet till Klarna Checkout (Kort-,Faktura-, Direkt- och bankbetalningar), Payson 2.0 (Kort-,Faktura-, Direkt- och bankbetalningar) samt Swish.